Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не варто їсти травневий мед: відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не варто їсти травневий мед: відповідь експерта

Апітерапевт Валентина Касьяненко розповіла, чому варто утриматися від вживання травневого меду

18 квітня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Мед — невід'ємна частина раціону тих, хто піклується про своє здоров'я, адже цей продукт не лише смачний, але й дуже корисний.

Чому не варто їсти травневий мед: відповідь експерта

Травневий мед (фото з відкритих джерел)

Однак ласощі, вироблені у травні, можуть негативно вплинути на здоров'я. Такою думкою поділилася апітерапевт Валентина Касьяненко.

Спеціаліст зазначила, що у травні бджоли можуть виробляти потенційно небезпечний продукт, тому що в його складі можуть бути сліди хімікатів, якими лікують хворих комах.

За словами лікаря, взимку бджоли хворіють, а навесні їх починають лікувати за допомогою різних хімічних препаратів, які "забивають" слинні залози комах. Бджоли здатні збирати нектар і переробляти його в мед, але разом зі слиною в нього потрапляють і шкідливі речовини. Саме тому експерт не радить купувати травневий мед, якщо ви на 100% не впевнені в його високій якості.

Інші експерти кажуть, що на початку весни бджоли не такі енергійні, як влітку, тому що прокидаються від сплячки. Збираючи пилок, вони не так ретельно фільтрують його від пилкових зерен, яких у травневому меді в 10 разів більше, ніж в будь-якому іншому. Ці частинки й впливають на швидку кристалізацію і цукрову структуру меду.

Колір у травневого меду здебільшого світлий, але залежно від квітів може мати різні відтінки.

Нагадаємо, експерти радять щодня вживати воду з медом, тому що вона має низку корисних властивостей. Яких саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мед є улюбленими ласощами багатьох українців. Він збагачений вітамінами, мікроелементами та цінними антиоксидантними речовинами. Як же зрозуміти, де натуральний мед, а де - підробка?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини