Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерт пояснив, чи можна їсти яйця з білим згустком усередині
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, чи можна їсти яйця з білим згустком усередині

Глави японської компанії з оптового продажу яєць Сейя Хандзави розповів, чи можна вживати продукт, якщо у нього всередині знаходиться білий потік

14 квітня 2022, 05:40
Поділіться публікацією:

Яйця — один із найпопулярніших продуктів на нашому столі, він смачний, поживний та бюджетний. Але чи можна вживати яйця, якщо в ньому знаходиться білий згусток?

Експерт пояснив, чи можна їсти яйця з білим згустком усередині

Чи можна їсти яйця з білим згустком усередині / Фото: depositphotos

На це питання відповів глава японської компанії з оптового продажу яєць Сейя Хандзави. Він наголосив, що цей сгусток називається халаза. Це біла ниткоподібна речовина, яка трапляється всередині продукту і багатьох вона бентежить. Але лякатися не варто. Насправді халаза утримує у центрі яйця жовток та захищає майбутній ембріон від механічних пошкоджень. І в цьому компоненті міститься багато поживних речовин, зокрема, кальцій, вітаміни групи В, сіалові кислоти та інші елементи, які підтримують повноцінну роботу людського організму.

Деякі кажуть, що цей потік потрібно видаляти перед вживанням, але експерт не рекомендує цього робити, оскільки халаза при нагріванні не втрачає своїх корисних властивостей.

Нагадаємо, що яйця можна зустріти практично в кожному списку корисних продуктів: вони сповнені білка, вітамінів, мінералів та різних корисних жирів. Проте, багато дієтологів дотримуються думки, що неправильно приготовані яйця не тільки не корисні для організму, але і можуть серйозно зашкодити йому. Чи це правда і як їсти яйця?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ризик серцево-судинних захворювань збільшується, якщо вранці їсти яйця, приготовані на вершковому маслі та вприкуску з беконом. Адже такий сніданок перенасичений жирами.

Читайте також, що у Нідерландах у рамках проекту "Egg Without a Chicken" презентували яйця для веганів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини