Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Чим замінити дорогі продукти (фото з відкритих джерел)
Спеціаліст зазначила, що багато вітамінів і цінних мінералів міститься не тільки в авокадо, устрицях або лососеві. У цих продуктів також є дешевші, але не менш корисні аналоги. Головне, щоб раціон містив білки, жири, вуглеводи, а також мікронутрієнти — ось ключ до здорового тіла, яке не запасає жиру.
Гарбузове насіння замість авокадо
Всі чули про користь авокадо. В його складі багато жирних кислот, антиоксидантів та інших цінних мікроелементів. Але не менш багатий склад і у гарбузового насіння. Воно насичене вітамінами А, С, Д, Е, а також залізом, фосфором, магнієм. У гарбузовому насінні дуже багато цинку, який бореться з раковими клітинами. За словами експерта, 30 грамів насіння замінять вам 50 грамів авокадо.
Нут замість кіноа
Почнемо з того, що нут обходить кіноа за складом білка. Він також не містить глютену, багатий клітковиною і корисними кислотами. З нуту виходить багато смачних і насичених страв. Він покращує травлення.
Чорна смородина замість лохини
Дієтолог каже, що чорна смородина набагато корисніша лохини, тому що в ній більше вітаміну С, який зміцнює імунітет, а також кальцію, калію, фосфору й інших мікроелементів. Ще ягода багата клітковиною та антиоксидантами.
Кунжут замість чіа
Насіння чіа відносять до суперфудів — продуктів з великою концентрацією вітамінів і корисних речовин. За словами експерта, чіа цілком можна замінити кунжутом, тому що його насіння багате білками, жирами, вітамінами. Їх вживання знижує рівень "поганого" холестерину в крові та сприяє нормалізації тиску.
Буряковий цукор замість тростинного
Насправді немає ніякої різниці в калорійності між буряковим цукром і тростинним. Останній везуть із тропіків, а буряковий вирощують в наших краях. Але краще вибирати неочищений коричневий буряковий цукор.
Новини