Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Економія з користю: чим замінити дорогі продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Економія з користю: чим замінити дорогі продукти

Правильно харчуватися можна без значних витрат

29 березня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:
Раціон повинен бути різноманітним і правильно збалансованим, але для цього не обов'язково купувати дорогі продукти. Тренер-дієтолог Олександра Сваровські розповіла, чим їх можна замінити з максимальною користю для здоров'я.

Економія з користю: чим замінити дорогі продукти

Чим замінити дорогі продукти (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що багато вітамінів і цінних мінералів міститься не тільки в авокадо, устрицях або лососеві. У цих продуктів також є дешевші, але не менш корисні аналоги. Головне, щоб раціон містив білки, жири, вуглеводи, а також мікронутрієнти — ось ключ до здорового тіла, яке не запасає жиру.

Гарбузове насіння замість авокадо

Всі чули про користь авокадо. В його складі багато жирних кислот, антиоксидантів та інших цінних мікроелементів. Але не менш багатий склад і у гарбузового насіння. Воно насичене вітамінами А, С, Д, Е, а також залізом, фосфором, магнієм. У гарбузовому насінні дуже багато цинку, який бореться з раковими клітинами. За словами експерта, 30 грамів насіння замінять вам 50 грамів авокадо.

Нут замість кіноа

Почнемо з того, що нут обходить кіноа за складом білка. Він також не містить глютену, багатий клітковиною і корисними кислотами. З нуту виходить багато смачних і насичених страв. Він покращує травлення.

Чорна смородина замість лохини

Дієтолог каже, що чорна смородина набагато корисніша лохини, тому що в ній більше вітаміну С, який зміцнює імунітет, а також кальцію, калію, фосфору й інших мікроелементів. Ще ягода багата клітковиною та антиоксидантами.

Кунжут замість чіа

Насіння чіа відносять до суперфудів — продуктів з великою концентрацією вітамінів і корисних речовин. За словами експерта, чіа цілком можна замінити кунжутом, тому що його насіння багате білками, жирами, вітамінами. Їх вживання знижує рівень "поганого" холестерину в крові та сприяє нормалізації тиску.

Буряковий цукор замість тростинного

Насправді немає ніякої різниці в калорійності між буряковим цукром і тростинним. Останній везуть із тропіків, а буряковий вирощують в наших краях. Але краще вибирати неочищений коричневий буряковий цукор.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які білкові продукти можна їсти на ніч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини