Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дослідження: від імпульсів мозку залежить схуднення і набір ваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження: від імпульсів мозку залежить схуднення і набір ваги

Вчені виявили, що втрата ваги не залежить від сили волі людини, а безпосередньо від основних візуальних і нюхових сигналів

22 жовтня 2020, 17:28
Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Бен-Гуріона в Ізраїлі дізналися про зв'язок між мозком і базальною частотою електричного струму шлунка, від якої залежить майбутня втрата ваги на основі певних моделей поведінки людини. Про це пише Медікфорум.

Дослідження: від імпульсів мозку залежить схуднення і набір ваги

Фото: ivona.bigmir.net

Результат фокус-групи цього дослідження, опублікований у виданні NeuroImage, та підтверджує наступну теорію: люди з підвищеною нервовою реакцією на вигляд і запах їжі часто страждають переїданням і в підсумку гладшають.

Вчені виявили, що, хоча вищі керівні функції домінували при втраті ваги, це не відбилося на моделях взаємодії мозку.

"Отже, ми виявили, що втрата ваги не залежить від сили волі людини, а безпосередньо від основних візуальних і нюхових сигналів", — пояснює Гідон Леваков, аспірант, який керував науковим дослідженням у Відділенні мозкових і когнітивних наук при університеті.

Оцінку, під час дослідження, пройшли 92 людини, які брали участь в 18-місячному курсі схуднення, проведеного професором Айріс Шай з відділу епідеміології. Відбирали учасників в дослідну групу з критеріями: окружність талії, кількість ліпідів в крові та вік.

Перед початком дослідження учасникам зробили ряд досліджень мозку, а також провели поведінкові тести для вивчення виконавчих функцій. Схуднення піддослідних вимірювалось протягом півроку при додержанні дієти, при якій зазвичай очікується максимальна втрата ваги.

"Візуальна інформація може бути чинником, який впливає на прийом їжі. Це розумно, враховуючи, що зір є основним відчуттям людини ", — додав головний дослідник, професор Авідан.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про переліки вітамінів, які збережуть здоров'я ваших очей .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини