Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дослідники назвали дієту, яка захищає від раку легень
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники назвали дієту, яка захищає від раку легень

Дослідник Вандана Шет розповіла, яка дієта здатна захистити від раку легень та покращити стан здоров'я

21 квітня 2022, 00:25
Поділіться публікацією:

Харчування є важливим фактором, який впливає на стан нашого організму, тому слід стежити за тим, щоб продукти були натуральними та корисними. Дослідники назвали дієту, яка допоможе захистити від раку легень.

Дослідники назвали дієту, яка захищає від раку легень

Яка дієта здатна захистити від раку легень (фото з відкритих джерел)

Йдеться про середземноморську дієту, яка вважається однією з найздоровіших і найпопулярніших. Такий тип харчування привертає увагу як смаковими якостями, а й користю здоров'ю. Дослідники кажуть, що ця дієта позитивно впливає на когнітивну функцію, а також на кісткову, серцево-судинну та дихальну системи.

Також результати дослідження показали, що дотримання середземноморської дієти пов'язане з нижчим ризиком раку легенів. Лікар Вандана Шет зазначила, що їжа здатна надавати сильний позитивний вплив на зміцнення здоров'я та профілактику захворювань. У цьому конкретному дослідженні розглядалася кореляція, а чи не причинно-наслідковий зв'язок.

Тобто те, що люди, які дотримувалися принципів середземноморської дієти, хворіли на рак легших рідше, не означає, що дієта сама по собі захищає від онкології. Але вчені зробили висновок, що її дотримання може бути захисним фактором.

До речі, середземноморська дієта включає оливкову олію, свіжі овочі, рибу, морепродукти, свіжу зелень (петрушку, орегано, базилік), пасту, рис і червоне вино.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дослідники заявили, що кето-дієта, головний принцип якої полягає у споживанні продуктів з мінімальною кількістю вуглеводів, здатна покращити когнітивні функції та знизити ризик появи нейродегенеративних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини