Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Капуста кейл містить велику кількість антиоксидантів, вітамінів A, C, K, а також клітковину та омега-3 жирні кислоти. Систематичне вживання цього продукту пов'язують із підвищенням тривалості життя.
Капуста кейл. Фото: із відкритих джерел
Дієтолог Ніша Мелвані каже, що завдяки багатому вмісту необхідних поживних речовин, зокрема антиоксидантів та клітковини, капуста кейл на першому місці серед усіх інших овочів у категорії довголіття.
Вона містить кілька важливих антиоксидантів, а саме каротиноїди (такі як лютеїн та бета-каротин) та вітамін С, які допомагають нейтралізувати шкідливі вільні радикали та зменшити окисний стрес в організмі.
Це важливий ефект для довголіття, оскільки хронічний стрес окислювальний може сприяти захворюванням, які можуть скоротити тривалість життя.
Крім того, вітамін С підтримує імунну функцію, сприяючи виробленню та функціонуванню лейкоцитів, допомагаючи організму ефективніше боротися з інфекціями. Вітамін С також сприяє загоєнню ран і допомагає підтримувати здоров'я шкіри, підтримуючи вироблення колагену. Це запобігає попаданню хвороботворних мікробів до організму.
Капуста є відмінним джерелом клітковини, а саме нерозчинною, яка сприяє регулярному випорожненню, а також розчинною – живить корисні кишкові бактерії.
До того ж овоч багатий на поживні речовини, важливі для міцних і здорових кісток. Він забезпечує організм вітаміном К, який допомагає йому виробляти білки, необхідні для мінералізації та міцності кісток.
Читайте також на порталі "Коментарі" — йому немає рівних: цей овоч ефективно очищає ваш організм від шлаків.