Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Додайте ці продукти в раціон, щоб не захворіти на рак підшлункової залози
commentss НОВИНИ Всі новини

Додайте ці продукти в раціон, щоб не захворіти на рак підшлункової залози

ТОП продуктів, які захистять від раку підшлункової залози

25 липня 2025, 16:50
Поділіться публікацією:

Рак підшлункової залози називають одним із найагресивніших видів онкології, при якому низький рівень виживання. Розвиток хвороби, за даними спеціалістів, може залежати від генетики, однак впливає і харчування. За даними досліджень, правильний раціон може допомогти у профілактиці.

Додайте ці продукти в раціон, щоб не захворіти на рак підшлункової залози

Овочі та фрукти. Ілюстративне фото

Які продукти знижують ризик розвитку раку підшлункової

Спеціалісти рекомендують для захисту організму від онкології обирати наступні продукти: 

Овочі з родини хрестоцвітних. Кращий вибір — броколі, цвітна капуста, капуста, брюссельська капуста. Продукти містять глюкозинолати — вони активують ферменти детоксикації та пригнічують запалення.

Ягоди та цитрусові — полуниця, чорниця, апельсини, грейпфрути. Вони є джерелом антиоксидантів (вітамін C, поліфеноли), які нейтралізують вільні радикали та знижують ризик мутацій клітин.

Цільнозернові та бобові — овес, кіноа, коричневий рис, сочевиця, нут. Ці продукти багаті на клітковину, яка покращує травлення, регулює рівень глюкози та підтримує здорову мікрофлору.

Жирна риба та омега-3 — лосось, скумбрія, сардини. Продукти мають протизапальні властивості. Вони сприяють зниженню ризику хронічних захворювань, включно з онкологією.

Зелений чай. Напій містить EGCG — речовину, яка, за даними досліджень, пригнічує ферменти, пов’язані з ростом ракових клітин.

Куркума Її активний компонент куркумін. Спеція має антиоксидантну та протипухлинну дію. Компонент найкраще засвоюється з чорним перцем та жиром.

Які продукти сприяють розвитку раку

Серед небезпечних продуктів, які можуть сприяти розвитку раку дослідники називають: 

Оброблене м’ясо: ковбаси, бекон, сосиски. Продукти містять нітрозаміни, які можуть викликати ріст ракових клітин. 

Червоне м’ясо: особливо при смаженні на високих температурах. У таких випадках утворюються канцерогенні сполуки.

Цукор та рафіновані вуглеводи: солодощі, білий хліб, газовані напої. Вони призводять до ожиріння та інсулінорезистентності.

Алкоголь: надмірне споживання підвищує рівень ацетальдегіду. Це канцероген, що шкодить клітинам.

Трансжири та насичені жири: чипси, фастфуд, маргарин. Продукти викликають запалення та метаболічні порушення.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти захистять від раку щитоподібної залози. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини