Головна Новини Здоров'я дієта і харчування До чого може призвести вживання білого магазинного хліба
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого може призвести вживання білого магазинного хліба

Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, чим загрожує здоров'ю вживання білого "магазинного" хліба

24 січня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

Ставлення до білого хліба змінилося останнім часом — якщо раніше його вважали одним із головних продуктів на столі, то сьогодні він вважається не найкориснішою їжею. І ключова причина у його складі.

До чого може призвести вживання білого магазинного хліба

Чим небезпечний білий магазинний хліб (фото з відкритих джерел)

Як повідомляється видання Medikforum, лікар-дієтолог Олена Соломатина розкрила небезпеку білого хліба. За його словами, вживання продукту підвищує ризик розвитку інсулінорезистентності. Річ у тому, що у складі білого хліба міститься багато цукру, а він у великій кількості може порушити роботу підшлункової залози.

Дієтолог пояснила, що цукор, який міститься в білому хлібі, виснажує підшлункову залозу, оскільки вона виділяє багато інсуліну. І тут у крові підвищується рівень цукру і починає буквально роз'їдати стінки судин. В результаті імунна система людини слабшає і підвищується ризик розвитку потенційно небезпечних патологій.

Щобільше, у білого магазинного хліба високий глікемічний індекс (ГІ), тому його часте вживання може спровокувати надмірну вагу, цукровий діабет другого типу та інші проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, британські вчені виявили, що і внаслідок різкої відмови від хліба бувають побічні дії. Згідно з науковими дослідженнями, було доведено, що різка відмова від хліба може негативно вплинути на ваше самопочуття в цілому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що одним із найпопулярніших продуктів у світі є хліб. Але єдиний мінус у тому, що цей продукт швидко псується. Як зберегти хліб свіжим та смачним якомога довше?

Читай також, як вибрати найкорисніший хліб: відповідь експерта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини