Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Сніданок — головний прийом їжі, який дає нам енергію на цілий день. Дієтологи дали декілька порад, які необхідно враховувати під час приготування страв до сніданку, передає Agro trend.
Дієтологи розповіли, яким повинен бути правильний сніданок - фото з відкритих джерел
Одним з найбільш поширених продуктів до першого прийому їжі є кава, який впливає на продуктивність. Однак нею не варто зловживати. Вся справа в тому, пояснюють експерти, що з часом наднирники, що виробляють кортизол і адреналін після вживання напою, можуть пристосовуватися до підбадьорливого ефекту кофеїну і перестають на нього реагувати.
Також на сніданок не рекомендується їсти пластівці і йогурти. Такі продукти здатні активізувати підшлункову залозу, яка за допомогою інсуліну намагається регулювати рівень цукру в крові. В результаті вживання таких продуктів на сніданок, людина може відчувати роздратованість і втому.
Крім того, рекомендується виключити з ранкового раціону деякі м'ясні продукти. Йдеться про сосиски, ковбаси і червоне м'ясі. Така пораду пов'язана з тим, що на перетравлення такої їжі організм витрачає достатню кількість енергії. Тому не виключено, що після такого сніданку, людина буде відчувати себе втомленою.
Раніше видання "Коментарі" писало, що, якщо ви втомилися від класичної яєчні або омлету, тоді спробуйте поекспериментувати і приготувати яєчний пай — це відмінний варіант для сніданку, тому що він дуже ситний, корисний і смачний. Що потрібно для приготування, читайте в матеріалі порталу.
Також повідомлялося, якщо ви мрієте про плоский живіт і струнку талію, тоді потрібно не тільки займатися спортом, а й переглянути свій раціон. Зокрема, відповідально поставитися до сніданку, який є найважливішим прийомом їжі, тому що запускає метаболізм і додає енергії організму.
Новини