Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи розповіли про небезпеку березового соку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли про небезпеку березового соку

Експерти розповіли, чому не можна зловживати натуральним березовим соком

21 квітня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Кінець березня — середина квітня — саме час збирати березовий сік, який містить в собі багато вітамінів, мікроелементів і корисних кислот. Березовий сік вважається цінним продуктом, але зловживати ним не варто.

Дієтологи розповіли про небезпеку березового соку

Березовий сік (фото з відкритих джерел)

Медики відзначають, що попри те, що березовий сік — хороший загальнозміцнюючий засіб при самих різних захворюваннях, пити у великих кількостях його можна. Річ у тому, що він може викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом. У складі березового соку багато мікроелементів, а також дубильних речовин і сапонінів, які володіють протизапальними властивостями. Але ці речовини можуть стати причиною розладу шлунку (метеоризму, діареї), якщо в день випивати понад 2 склянок соку.

Крім того, свіжозібраний березовий сік може спровокувати алергічну реакцію, особливо у людей, алергічних до пилку цього дерева. Через це може з'явитися нежить, закладеність носа і сльозотеча.

Експерти говорять про те, що в день достатньо випивати 1 стакан соку, тоді він сприятливо буде діяти на організм, зокрема поліпшить роботу нирок, зніме набряклість, артеріальний тиск, тому що має сечогінну дію. Ще березовий сік рекомендується вживати тим, хто страждає хворобами серцево-судинної системи, — напій знімає спазми судин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що медики назвали березовий дьоготь одним з найефективніших природних ліків. Його успішно застосовують як допоміжний засіб для лікування цукрового діабету, тромбофлебіту та інсульту — рекомендується приймати від 1 до 10 крапель на 1 ст. молока щодня збільшуючи дозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини