Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтологи розповіли, чи можна їсти після 18.00
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли, чи можна їсти після 18.00

Увечері краще віддати перевагу легкій їжі

23 липня 2021, 17:48
Поділіться публікацією:

Напевно кожен з нас чув про заборону на прийом їжі після 18:00. Однак часто експерти не знаходять єдності в цьому питанні, хтось стверджує, що їсти не потрібно, а деякі — знімають "заборону". Видання OBOZREVATEL зібрало думки дієтологів з цього приводу, а також розповіло, скільки разів на день найкраще харчуватися.

Дієтологи розповіли, чи можна їсти після 18.00

Дієтологи розповіли, чи можна їсти після 18.00 - фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що більшість дієтологів впевнені, що їсти після 18.00 можна, але краще віддати перевагу легкій їжі — овочам, різним салатам, рибі або запеченому м'ясу. Однозначно ввечері не потрібно вживати жирну, солону, гостру або смажену їжу, щоб не набрякати на ранок.

Крім цього, фахівці не радять приймати їжу пізно ввечері, оскільки це є навантаженням не тільки для шлунка, а й на чимало інших органів. Крім того, пізня їжа може негативно позначитися на якості сну. Оптимальним часом для останнього прийому їжі дієтологи називають — 3-4 години до сну.

За словами експертів підхід до кількості прийомів їжі для кожної людини індивідуальний. Однак харчуватися два рази в день, фахівці вважають шкідливим і до того ж це може бути призвести до  зайвих кілограмів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що дієтологи відзначають, що ранок потрібно починати з каш, тому що в їх складі є багато мікроелементів і повільних вуглеводів, які насичують організм і позитивно впливають на здоров'я. І найкориснішою виявилася гречана каша. Фахівці кажуть, що вона багата клітковиною, яка покращує роботу травної системи, надовго зберігає відчуття ситості і утримує людину від хворих перекусів протягом дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини