Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, які звички необхідні для здорового травлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, які звички необхідні для здорового травлення

Змінити ситуацію на краще можна за допомогою корисних звичок

2 вересня 2020, 14:56 comments1165
Поділіться публікацією:

Відсутність достатньої кількості фізичних навантажень і нездорове харчування часто можуть стати причиною порушення роботи травної системи. Про те, як виробити правильне травлення розповідає дієтолог Анна Єлькіна. Про це пише видання toneto.

Дієтолог розповіла, які звички необхідні для здорового травлення

Дієтолог розповіла, які звички необхідні для здорового травлення. Фото: unsplash.

Додайте у свій раціон харчування максимально прості продукти. Варто замінити різні паштети, рулети та шинку на рибу, яйця та птицю. Також  додайте в меню різноманітні види фруктів і овочів, вживаючи їх замість пластівців і некорисних сумішей на сніданок. Дієтолог впевнена, що чим харчі простіші (мається на увазі односкладна їжа), тим вони корисніші для організму.

Після того, як ви визначилися з меню, не забувайте ретельно пережовувати їжу. Адже процес травлення починається ще в ротовій порожнині. Тому від того, наскільки ретельно людина жує їжу, залежить її засвоєння. Наприклад, якщо ви недостатньо пережували курку, то соляна кислота не зможе правильно її обробити, і вона каменем застрягне в кишківнику. Потім бактерії в кишківнику починають поїдати цей неперетравлений шматок і роздуватися. Саме тому і виникають такі проблеми, як здуття живота, дискомфорт і відрижка.

Ще експерт рекомендує пити достатню кількість рідини. Тому що без неї важко уявити хоча б одну реакцію в нашому організмі. Важливо пам'ятати про те, що їжа не тільки повинна потрапляти в організм, але і вчасно виходити з нього. А щоб всі процеси в тілі функціонували правильно, необхідно пити багато води.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, до чого призводить часте вживання сосисок і газованої води.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини