Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, як часто можна пити каву
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, як часто можна пити каву

Лікар-дієтолог Анна Гоголєва розповіла про шкоду кави й пояснила, скільки чашок напою, що бадьорить. можна пити за день

17 серпня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Кава — улюблений напій мільйонів людей, адже він надає бадьорості, сил і підіймає настрій. Але зловживати ним не варто. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Анна Гоголєва розповіла, як часто можна пити каву.

Дієтолог розповіла, як часто можна пити каву

Скільки кави можна пити. Фото: pexels.com

Експерт зазначила, що напій, який бадьорить краще не вживати натщесерце, інакше це може привести до виразки й інших проблем зі здоров'ям. Частий прийом кави вимиває кальцій з організму і здатний порушити баланс електролітів, а ще заважає засвоєнню вітамінів і сприяє розвитку аутоімунних процесів.

За словами дієтолога, шкоди для організму не буде, якщо вживати одну чашку кави в тиждень через годину після їжі. Деякі дослідники говорять, що за добу дозволяється пити не більше 3 чашок напою, який бадьорить. Плюс до всього, добова норма кави залежить від конкретного сорту, якому віддає перевагу людина. Але тут варто враховувати особливості вашого організму, якщо метаболізм і самопочуття дозволяє, тоді пийте, але, якщо ви страждаєте на анемію і схильні до швидкого окислювального стресу, тоді краще знайти альтернативу напою.

Дієтолог розповіла, як часто можна пити каву - фото 2

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Анна Белоусова розповіла, які продукти та напої зможуть замінити каву. Наприклад, хорошою заміною може стати натуральний сік грейпфрута, апельсина або інших цитрусових.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у світі стрімко ростуть ціни на каву. Арабіка за останні три місяці подорожчала на 30%. Отже, в Україні ціни на улюблений напій також можуть істотно зрости. Фахівці пояснюють, що таке різке подорожчання викликане посухою у Бразилії, де і росте найпопулярніший сорт кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини