Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, чому смузі не приносять користі організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, чому смузі не приносять користі організму

В здорову дієту зовсім не вписується смузі, які готують з фруктів, горіхів і йогурту

25 січня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Не всі продукти, які ми звикли вважати здоровими, є такими насправді. Таку заяву зробила нутриціолог з Австралії Сьюзі Баррел у своєму інтерв'ю для Daily Mail.

Дієтолог розповіла, чому смузі не приносять користі організму

Чому смузі не приносять користі організму. Фото: lifehacker.ru

Так, фахівець розповіла, що в "правильних" продуктах є багато вуглеводів, цукру і калорій. Саме з цієї причини до вживання такої їжі потрібно підходити з усією відповідальністю і серйозністю.

Наприклад, якщо говорити про здорове харчування, то в нього не входять смузі, як ми звикли думати. Зазвичай їх роблять з йогурту, горіхів і фруктів. Але одна така порція може містити близько 800 калорій і 80 грамів цукру. Виходить, що порція смузі дорівнює повноцінному прийому їжі.

Велику кількість цукру також можна знайти і в сухофруктах. Нутриціолог заявила, що свіжі фрукти набагато корисніші для організму.

"Корисний" бурий і коричневий рис точно так само є калорійним. В одній склянці міститься близько 40 грамів вуглеводів, що можна порівняти з декількома шматочками білого хліба.

Крім того, експерт додала, що домашні запечені чіпси корисніше магазинних, оскільки в їх складі менше калорій, цукру і жирів.

"Однак ніякої поживної цінності в них теж немає. При цьому ти можеш з'їсти за один раз кілька таких пакетиків, що навряд чи вийде зі смаженими чіпсами", — резюмувала нутриціолог.

Як повідомляло видання "Коментарі", які продукти повинні бути в раціоні. Правильне харчування — один з найважливіших факторів, що визначають стан здоров'я. Американський дієтолог Барбара Куїнн перерахувала продукти, які варто додати в свій раціон, щоб збагатити організм вітамінами, і поліпшити самопочуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини