Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей звикли снідати кашею, тому що вона надає енергії, позитивно діє на травлення та імунну систему. Але вживати тільки одну кашу вкрай не бажано. Про це виданню радіо Sputnik повідомила лікар-дієтолог вищої категорії НДІ харчування РАМН Олена Чедія.
Спеціаліст зазначила, що натуральна каша дуже поживна і підходить для ранкового прийому їжі. Але складається вона з "повільних" вуглеводів, а сніданок повинен бути правильно збалансованим, в ньому повинні бути ще білки та жири, тому кашу необхідно доповнювати іншими продуктами. Наприклад, білок можна знайти в яйцях, сирі, м'ясі, а клітковину — в овочах і фруктах.
Не забувайте, що перший прийом їжі повинен бути поживним, адже саме він заряджає нас енергією на весь день. Окрім каші, на сніданок робіть собі легкий салат, бутерброди або м'ясну страву.
Також лікар-дієтолог радить робити каші на молоці, тоді поживні речовини будуть краще засвоюватися в організмі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перетворити ранкову каву в корисний сніданок.
Новини