Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог пояснила, чому не можна щодня їсти одне й теж
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог пояснила, чому не можна щодня їсти одне й теж

Дієтолог Дженні Росбро розповіла, чому раціон не має бути одноманітним, а правильно збалансованим

22 березня 2022, 05:40
Поділіться публікацією:

Одноманітне харчування може вплинути на стан здоров'я не найкращим способом. Таке ставлення до їжі позбавляє нас необхідних організму вітамінів та корисних речовин.

Дієтолог пояснила, чому не можна щодня їсти одне й теж

Шкідливість одноманітного харчування (фото з відкритих джерел)

Картопля, макарони, каші, м'ясо, курка, суп — зазвичай ми звикаємо до одного типу харчування та до певних страв, які готуємо досить часто. Але вживання тих самих продуктів щодня тривалий час може призвести до дефіциту поживних речовин. Є небезпека застрягти у звичному раціоні та перестати розширювати своє меню.

"Різноманітність з часом — це надійний спосіб забезпечити нас поживними речовинами, — упевнена дієтолог Дженні Росбро. — Якщо ж ви знову і знову їсте звичні продукти, ви, навпаки, втрачаєте деякі вітаміни та мінерали".

Наприклад, вегетаріанці через прихильність до рослинної їжі, можуть страждати від нестачі білка. Жоден продукт чи група продуктів не може забезпечити вас усіма необхідними поживними речовинами.

Експерт упевнена, якщо ми хочемо почуватися здоровими та допомогти організму, необхідно їсти фрукти та овочі різних кольорів. А також у раціоні повинні бути насіння, горіхи, бобові (сочевиця, нут та боби).

Нагадаємо, що правильне харчування – один із найважливіших факторів, які визначають стан здоров'я. Американський дієтолог Барбара Куїнн перерахувала продукти, які варто додати до свого раціону, щоб збагатити організм вітамінами, та покращити самопочуття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що поняття "здорове харчування" є досить широким і неоднозначним. На жаль, існує безліч міфів про те, що потрібно пити й їсти для гарного самопочуття, здоров'я, краси. Проте не всім порадам треба вірити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини