Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвав найгірший спосіб вживання яєць
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвав найгірший спосіб вживання яєць

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів, який спосіб приготування курячих яєць є найгіршим

1 липня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Курячі яйця — ідеальний варіант для сніданку, але важливу роль відіграє не тільки продукт, а й процес його приготування. Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів, з чим не варто вживати яйця, щоб не втрачалася їх користь.

Дієтолог назвав найгірший спосіб вживання яєць

Найгірший спосіб вживання яєць / Фото: the-challenger

Фахівець зазначив, що про користь цього продукту ходить безліч суперечок, але так чи інакше курячі яйця містять багато вітамінів і корисних для організму речовин.

Однак лікар не рекомендує вживати яйця, обсмажені разом із ковбасою або червоним м'ясом. Дослідження довели, що такий сніданок нездоровий, оскільки збільшує ризик розвитку раку підшлункової залози. Плюс до всього, при смаженні в яйцях удвічі збільшується вміст жиру, тому від такого способу приготування варто утриматися тим, хто стежить за своєю вагою.

Зазначається, що краще віддати перевагу яйцю-пашот із зеленню і свіжими овочами. Цей варіант — один із найбільш підходящих, тому що продукт зберігає всі свої корисні властивості.

Михайло Гінзбург також зазначив, що не варто підігрівати яйця, якщо вони у вас залишилися, краще з'їжте їх у холодному вигляді.

Нагадаємо, що перепелині яйця зараз дуже популярні і це не дивно, адже крихітні яйця — дієтичний продукт. Експерти розповіли, у чому ж їх користь і шкода для організму?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що яєчний раціон благотворно діє на рівень холестерину в крові, а це є відмінною профілактикою серцево-судинних захворювань. Крім того, яйця — відмінний тонус для тіла: в одному великому смаженому яйці міститься майже 18% від денної норми вітаміну В2.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини