Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала ТОП-10 псевдокорисних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала ТОП-10 псевдокорисних продуктів

Нутриціолог Анна Грін розповіла, які продукти вважаються псевдокорисними, тому з ними потрібно бути акуратніше

19 серпня 2021, 23:25
Поділіться публікацією:

Часто під виглядом, здавалося б, корисних продуктів продаються відверто шкідливі. На своїй сторінці в Instagram лікар-нутриціолог Анна Грін розповіли, що входить в цей список.

Дієтолог назвала ТОП-10 псевдокорисних продуктів

Гранола / Фото: Depositphotos

Гранола

Цей продукт часто містить цукор або замінники цукру, а також сиропи, ароматизатори та інші добавки. Краще приготувати корисну гранолу вдома: з вівсяної крупи й вимочених горіхів.

Сухофрукти

Більшість сухофруктів обробляють діоксидом сірки, вони можуть містити барвники, коптять рідким димом (чорнослив), вимочуються в цукровому сиропі, для блиску і м'якості часто додають жир і гліцерин.

Горіхи в глазурі

Уникайте смажених горіхів, в глазурі й з добавками. При неправильному зберіганні горіхи уражаються цвіллю. Вибирайте цілісні горіхи замість горіхових сумішей і горіхових батончиків.

Молочні каші

Варка круп з молоком сприяє утворенню важко засвоюваних сполук. Краще використовуйте горіхове молоко або мигдальне.

Рослинні олії

Рослинні рафіновані олії позбавлені будь-якої користі. Більш того — містять хімічні речовини, які залишаються в них в процесі очищення і рафінації.

Сири

Промислово виготовлені сири містять рослинні олії, сою, підсилювачі смаку, фарбники та ароматизатори. Намагайтеся купувати сири натурального визрівання, в складі яких тільки молоко і ферменти.

Фруктові соки

Ці напої позбавлені клітковини, тому сприяють різкому підвищенню цукру в крові. Замість фруктових соків краще вживайте свіжі плоди.

Замінники цукру

Штучні замінники (аспартам, сахарин, цикламат) токсичні й канцерогенні. Надлишок натуральних (фруктоза, сироп агави) — шкодить печінці й провокує інсулінорезистентність.

Йогурти

Промислово виготовлені йогурти часто містять цукор, рослинний жир, барвники й консерванти. Краще готуйте натуральний йогурт з горіхового молока з використанням живих бактерій.

Дієтичні соуси та майонези

Це маркетинговий прийом. Покупець думає, що купує легкий і корисний продукт, а насправді в складі: рафінована олія, барвники, підсилювачі смаку і т.д.

Дієтолог назвала ТОП-10 псевдокорисних продуктів - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти допоможуть оздоровити печінку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини