Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дев'ять продуктів, які ніколи не зіпсуються
commentss НОВИНИ Всі новини

Дев'ять продуктів, які ніколи не зіпсуються

Через багато років майбутні археологи зможуть знайти цю їжу

18 вересня 2020, 15:18
Поділіться публікацією:

Вашій увазі пропонується список певних продуктів, які ніколи не втратять свою харчову цінність. Про це пише видання billionnews.

Дев'ять продуктів, які ніколи не зіпсуються

Фото: unsplash

Рис — це продукт, який слід зберігати в пластикових контейнерах або скляних банках при температурі 4,5 ° C. Якщо він буде знаходитися в таких умовах, то зможе зберегти свою харчову цінність протягом 30 років. Щоб це з'ясувати, експерти взяли пропарений і шліфований рис, який не втратить свій аромат і поживні компоненти протягом такого тривалого часу.

Сухе молоко, якщо воно приготовлене з дотриманням всіх технологічних вимог, може довго не втрачати своїх поживних речовин. Тільки варто запам'ятати один ключовий момент: його потрібно зберігати в герметичній місткості.

Соєвий соус може бути придатний до вживання протягом 3 років, навіть якщо він вже відкритий. Таке правило стосується лише якісно виготовленого продукту, який створюється шляхом природного бродіння. А якщо ж соєвий соус має у своєму складі шкідливі хімікати, то термін його зберігання значно зменшується.

Виробники кленових сиропів Массачусетсу стверджують, що закоркований продукт ніколи не втратить терміну придатності. У разі його відкриття, він буде придатний до вживання протягом кількох років.

Знайти зіпсовану сіль практично нереально, тому що це мінерал, який не втрачає своїх поживних речовин. Коли сіль поглинає вологу, то стає одним великим шматком, який потім потрібно буде розбивати чимось твердим. А ось йодована сіль зберігає свої смакові якості всього протягом року, тому що йод має властивість випаровуватися. В такому випадку, її можна використовувати як звичайну.

Дев'ять продуктів, які ніколи не зіпсуються - фото 2

Віскі, ром, коньяк і горілка ніколи не зможуть зіпсуватися. Головне правило — зберігати алкогольні напої потрібно в прохолодному і темному місці, в добре закритій тарі.

Якщо тримати білий оцет в оригінальній герметичній упаковці, то він теж ніколи не втратить своєї харчової цінності. Також його рекомендують зберігати в темному  і прохолодному місці.

Збереження цукру в герметичних місткостях допоможе йому ніколи не псуватися. Якщо ж цим знехтувати, то він поглине вологу з повітря і стане одним великим шматком білої брили.

А ось склад і структура меду дозволяють йому зберігатися вічно. Закрита тара захищає мед від повітря і вологи, що не дозволить йому зіпсуватися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти роблять нас щасливішими: відповідає експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини