Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Мариновані огірки вважаються одним із найулюбленіших продуктів багатьох українців. Вони не тільки додають стравам пікантності, а й містять корисні пробіотики, що покращують травлення. Однак, попри всі переваги, не кожному вони підходять. Для деяких людей вживання маринованих продуктів може негативно впливати на здоров'я.
Мариновані огірки. Фото з відкритих джерел
1. Люди з підвищеною кислотністю шлунка
Мариновані огірки мають кислу реакцію, що може погіршити стан людей із гастритом або виразковою хворобою. Вони можуть викликати подразнення слизової оболонки шлунка та сприяти посиленню симптомів, таких як печія, біль та дискомфорт.
2. Люди з гіпертонією
Огірки, приготовані методом маринування, містять велику кількість солі та натрію, що може підвищити артеріальний тиск. Для людей із гіпертонією або схильністю до серцево-судинних захворювань надмірне вживання солоних продуктів небезпечне.
3. Люди з проблемами нирок
Високий вміст натрію у маринованих огірках збільшує навантаження на нирки. Тому людям із хронічними захворюваннями нирок варто уникати надлишку солоних продуктів у раціоні.
Якщо ви не маєте протипоказань, мариновані огірки можуть бути корисним доповненням до раціону. Вони містять вітаміни A, C, E і групи B. Також до складу маринованих огірків входять пробіотики, які покращують мікрофлору кишечника, а також клітковина, що покращує травлення та метаболізм.
Раніше портал "Коментарі" назвав 5 найбільш шкідливих продуктів для печінки, які можуть викликати незворотні зміни.
Також "Коментарі" писали про те, які продукти не можна поєднувати між собою, щоб не завдати шкоди шлунку.
Новини