Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Практично в кожній родині каші є частиною щоденного раціону, адже вони прості в приготуванні, ситні й корисні. Варто згадати, що деякі види круп узагалі не потребують тривалого варіння: їх можна просто залити окропом, а іноді навіть кефіром — і вже за кілька хвилин страва готова.

Каша для здоров'я печінки. Фото: з відкритих джерел
Фахівчиня з харчування поділилася у своєму Instagram добіркою каш, які особливо добре впливають на стан печінки, а також порадила, з якими продуктами їх краще поєднувати, щоб посилити оздоровчий ефект.
Пшоно
Пшоняна каша вважається однією з найкращих для підтримки роботи печінки. Завдяки властивості виводити шкідливі речовини та продукти метаболізму вона допомагає зменшити токсичне навантаження на організм. Регулярне вживання пшона сприяє очищенню та м’якій детоксикації, що позитивно впливає на самопочуття.
Гречка
Гречані крупи традиційно цінують за їхній унікальний мінеральний склад і здатність підтримувати печінкові функції. Особливо популярним став спосіб очищення організму гречкою, настояною на кефірі. Така страва допомагає нормалізувати травлення, покращити роботу жовчного міхура та знизити рівень токсинів.
Вівсянка
Вівсяна крупа — справжній дієтичний продукт, який часто рекомендують людям із захворюваннями печінки та шлунково-кишкового тракту. Овес м’яко очищає, заспокоює слизову, нормалізує роботу ШКТ. Його включають у меню при гепатитах, жировому гепатозі, цирозі, подагрі, захворюваннях судин і нирок, гастриті, панкреатиті та виразці. Після харчових отруєнь вівсянка також буде корисною, адже допомагає швидше вивести токсини та відновити сили.
Як вже писали "Коментарі", недавні дослідження довели, що кефір може значно покращити пам’ять та допомогти знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Нутриціолог Зіб Аткінс у своєму Instagram розповів, що щоденне вживання лише однієї чашки кефіру протягом 90 днів дає помітні позитивні результати для роботи мозку. Пацієнти, які брали участь у дослідженні, відзначили покращення пам’яті на понад 60%, зменшення запалення нервової тканини та зниження окислювального стресу — процесу, який руйнує клітини.