Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Вживання деяких продуктів може суттєво вплинути на здоров'я серця та знизити ризик передчасної смерті. Серед таких продуктів вчені називають листову зелень, банани — вони допомагають знизити ризик серцевих захворювань, нормалізувати серцебиття.
Проблеми із серцем. Ілюстративне фото
Продукти, багаті на калій, такі як лосось, броколі, шпинат, допомагають виводити сіль з організму та зменшити ймовірність серцевих захворювань на 24%, пише видання Independent.
Провідний автор дослідження, професор Хеннінг Бундгаард з лікарні Копенгагенського університету зазначив, що раніше в раціоні людини було більше продуктів, багатих на калій та бідних на натрій. Зараз раціон змінився — він складається з оброблених продуктів.
За його словами, калій життєво важливий для функціонування серця — низьке його споживання може збільшити ризик аритмій, серцевої недостатності та смерті. При цьому, вчений зазначив, що вживання продуктів, багатих на калій, корисне всім, а не тільки людям із захворюваннями серця.
Видання зазначає, що у квітні дослідження, опубліковане в Американському журналі фізіології-ниркової фізіології, показало, що вживання більшої кількості калію також може знизити артеріальний тиск.
Одна з авторів дослідження Аніта Лейтон зауважила, що додавання до раціону більшої кількості продуктів, багатих на калій, таких як банани чи броколі, може мати більший позитивний вплив на артеріальний тиск, ніж просто скорочення споживання натрію.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що насправді провокує проблеми із серцем.