Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Літо — пора смачних фруктів та ягід, деякі з них надзвичайно корисні для організму. Більшість сезонних продуктів містять вітамін С, який допомагає знизити ризик захворювань і сприяє відновленню тканин в організмі. Які ягоди та фрукти обрати — читайте далі.
Ягоди. Ілюстративне фото
Видання Independent наводить перелік фруктів та ягід, які мають бути у раціоні влітку.
Вишні — допомагають знизити рівень запалення, а це може захистити від розвитку хронічних захворювань. До того ж вишні містять сполуки, включаючи флавоноїди, та покращують когнітивні функції. У вишнях мало калорій та цукру та багато клітковини. При помірному вживанні вишні можуть допомогти знизити ризик серцевих захворювань та артеріальний тиск.
Ягоди — полуницю, чорницю, журавлину, ожину, малину називають суперпродуктами. Вони зміцнюють здоров'я серця. Вживання щонайменше трьох порцій ягід на день може покращити здоров'я з віком. Вони також можуть знизити ризик кардіометаболічних захворювань.
Персики — джерело антиоксидантів, вітамінів та мінералів. Вони допомагають покращити травлення, зміцнити імунну систему, зменшити запалення та знизити рівень холестерину і артеріального тиску.
Абрикоси — багаті на клітковину та містять вітаміни A, C та E. Усі вони діють як антиоксиданти, що допомагають захистити клітини організму від пошкодження. Вони можуть сприяти здоров'ю травлення та захищати очі.
Кавун — джерело калію, який захищає функції нервів і м'язів. Кавун також добре зволожує шкіру в спекотні літні місяці.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що попереджає про передчасну смерть.