Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чудодійний напій: чому варто вживати лимонну воду щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чудодійний напій: чому варто вживати лимонну воду щодня

Коли варто вживати лимонну воду для отримання максимальної користі

сьогодні, 12:20
Поділіться публікацією:

Лимонна вода — це простий напій, що поєднує користь води та лимонного соку. За даними дієтологів, вона допомагає позбутися деяких проблем зі здоров'ям. Портал “Коментарі” повідомляє про користь лимонної води та спосіб її приготування. 

Чудодійний напій: чому варто вживати лимонну воду щодня

Ілюстративне фото

Лимонна вода може сприяти кращому травленню. Лимони містять розчинні волокна та пектин, які допомагають у регуляції перистальтики кишківника. А вода, своєю чергою, зволожує травну систему, допомагаючи організму ефективніше переробляти їжу. Лимонний сік також стимулює вироблення жовчі, що покращує розщеплення жирів і сприяє кращому засвоєнню поживних речовин.

Вода необхідна для правильної роботи організму. Додавання лимонного соку може стимулювати споживання води, роблячи її смак приємнішим. Регулярне вживання такої води допомагає підтримувати водний баланс, регуляції температури тіла та підтримки здоров'я шкіри.

Лимони відомі високим вмістом вітаміну С, який відіграє важливу роль у зміцненні імунітету. Як підкреслюють експерти, Вітамін С підвищує опірність організму до інфекцій та сприяє швидшому відновленню після хвороб.

Лимон містить багато антиоксидантів, зокрема флавоноїдів, які захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами. Це знижує ризик розвитку хронічних захворювань, таких як серцево-судинні хвороби та рак. 

Додавання лимонного соку до води може сприяти покращенню стану шкіри. Вітамін С у лимонах сприяє виробленню колагену, який відповідає за еластичність шкіри та зменшення зморшок. Регулярне споживання лимонної води може сприяти освітленню шкіри та зменшенню пігментації.

Лимонна вода стимулює роботу печінки та сприяє виведенню токсинів з організму. Лимонна кислота у складі цього напою допомагає запобігти утворенню каменів у нирках.

Приготувати лимонну воду дуже просто: достатньо вичавити сік половини лимона в склянку теплої води або води кімнатної температури. Для різноманіття можна додати кілька листочків м’яти чи шматочок імбиру. Найкраще вживати такий напій вранці натщесерце, щоб отримати максимальну користь для травлення.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, скільки може тривати похмілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини