Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чотири «золотих» принципи харчування: що важливо знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири «золотих» принципи харчування: що важливо знати

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла про головні принципи харчування, які допоможуть налагодити травлення і поліпшити здоров'я

30 квітня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:
Якщо хочете залишатися молодими та здоровими, то потрібно переглянути свій спосіб життя, зокрема раціон і ставлення до спорту. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла про "золоті" принципи харчування, які важливо знати.

Чотири «золотих» принципи харчування: що важливо знати

Дієтолог назвала золоті принципи харчування (фото з відкритих джерел)

Насичуйте організм корисними бактеріями

Збагачуйте свій раціон кисломолочними продуктами, в складі яких є пробіотики, які зменшують інтенсивність набору маси та акумуляції жиру. Також ці речовини допомагають нормалізувати рівень інсуліну і загального холестерину в крові.

Скорочуйте калорійність їжі

Віддавайте перевагу здоровій їжі, в складі якої багато клітковини, яка поліпшує травлення. Також експерт не рекомендує їсти на ніч.

Дотримуйтеся режиму харчування

Дієтолог зазначила, що необхідно дотримуватися певного режиму харчування і тимчасових рамок, щоб наш мікробіом був здоровим. Якщо це будуть рамки 12 годин, це буде добре. Якщо 10 годин — ще краще. Але найзагартованіші можуть час від часу практикувати режим 8/16. Це коли протягом 8 годин ви приймаєте їжу, а потім 16 годин голодуєте. Такий режим запускає процес самоочищення клітин від "сміття".

Щодня насичуйте організм поліфенолами

У рослинних продуктах містяться поліфеноли — потужні антиоксиданти, які позитивно впливають на роботу всього організму. Бажано, щоб ці речовини були присутні в раціоні щодня. Вони зменшують рівень запалення, коректують кількість холестерину, пригнічують ріст клостридій, які збільшуються, коли ми стаємо старше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яких принципів харчування необхідно дотримуватися після 35 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини