Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять принципів правильного харчування після 35 років
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять принципів правильного харчування після 35 років

Після 35 років варто переглянути свої харчові звички

25 березня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

З віком метаболізм сповільнюється, тому варто більш відповідально підходити до свого раціону. Якщо у 20 років можна собі дозволити калорійну їжу, зокрема фаст-фуд і багато алкоголю, то після 35 років — цим зловживати не варто.

П'ять принципів правильного харчування після 35 років

Як харчуватися після 35 років (фото з відкритих джерел)

Фахівці визначили п'ять принципів харчування, яких потрібно дотримуватися після 35 років, щоб залишатися молодими та здоровими.

Пийте молоко

У молочних продуктах міститься кальцій — важливий елемент, який підтримує кісткову систему. З віком навантаження на суглоби може зростати, тому необхідно поповнювати організм цим елементом, особливо після занять фітнесом. Досить одного стакана жирного молока в день.

Відмовтеся від перекусів

Часті перекушування, не пов'язані з почуттям голоду, можуть привести до проблем зі здоров'ям, зокрема діабету. Не варто їсти за переглядом телевізора або по дорозі — все це сприяє виробленню кортизолу в організмі, а він веде до стресу, який  провокує ожиріння.

Додайте в раціон пробіотики

З віком кишківник також стає слабкішим, тому потрібно підтримувати його роботу за допомогою пробіотиків. Запалений кишківник викликає не тільки погане самопочуття, але і прискорене старіння, тому не відмовляйтеся від корисних добавок.

Забудьте про фастфуд

Звичайно ж, після 35 років потрібно забути про фаст-фуд, адже в ньому багато солі, насичених жирів, цукру, які шкодять організму. І мова йде не тільки про картоплю фрі, чизбургер, але і локшині, супи та каші швидкого приготування.

Середземноморська дієта

Ця дієта вважається однією з кращих, як для підтримки загального стану організму, так і для схуднення. Замініть в раціоні червоне м'ясо білим, також додайте в нього рибу та інші морепродукти. І не забудьте про оливкову олію, яка є важливим продуктом цієї дієти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим небезпечне для здоров'я одноманітне харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини