Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Нове дослідження американських учених показало, що хворим на коронавірус рекомендується включити у свій раціон харчування кілька відомих всім нам продуктів. Експерти впевнені, що їх вживання позитивно позначиться на загальному стані пацієнтів з коронавірусною хворобою. Про це повідомляє видання Frontiers in Plant Science.
Фото з відкритих джерел
Так, у дослідженні вчених Університету штату Північної Кароліни йдеться, що хімічні сполуки, що містяться в деяких продуктах, можуть перешкодити коронавірусу. Зокрема, такими названі зелений чай та ягоди двох сортів круглолистого винограду "мускадін" (включаючи насіння і шкірку). Вчені повідомляють, що ці продукти пригнічують активність ферментів протеази SARS-CoV-2. Крім того, хоча і меншою мірою ніж виноград і зелений чай, знижують активність ферментів COVID-19 ще два продукти — темний шоколад і какао.
Нагадаємо, популярний лікар Євген Комаровський озвучив несподіваний лайфхак в боротьбі з коронавірусом. Медик розповів, як потрібно правильно спати при коронавірусі. Виявляється, обрана поза для сну може допомогти хворим з тяжкою формою коронавірусної хвороби і значно полегшити їхні страждання.
Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, вчені відзначають специфічний вплив коронавірусної хвороби на психіку людини. Лікар-інфекціоніст повідомив, що медики розділилися на два табори в оцінці впливу коронавірусної інфекції на емоційний стан людини. Хворі на коронавірус, дійсно, можуть відчувати сильну слабкість аж до депресивних настроїв.
Новини