Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому взимку з'являється сильна тяга до солодкого
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому взимку з'являється сильна тяга до солодкого

Вживайте солодощі обережно і в правильний час - до 15:00

24 грудня 2020, 09:40
Поділіться публікацією:

Чому взимку з'являється сильна тяга до солодкого

чому взимку дуже хочеться солодкого / фото: istockphoto.com

Холодна пора року для деяких людей перетворюється на справжнє випробування, особливо для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою. Річ у тому, що взимку загострюється тяга до різних солодощів, кондитерських і борошняних виробів. Але з чим це пов'язано?

Дієтолог Карина Дейнеко на своїй сторінці в Instagram розповіла, що різке і сильне бажання з'їсти солодкого виникає з двох причин: через дефіцит вітаміну D і через поганий настрій (депресію, нудьгу).

Організм відчуває нестачу вітаміну D взимку через те, що люди отримують мало сонячного світла і не включають у свій раціон продукти, які можуть його поповнювати. Експерт каже, що в таких випадках людина починає відчувати тягу до жирних кремових продуктів (десертів з вершковим маслом, наприклад). Також у неї спостерігається підвищена дратівливість і перепади настрою. Запобігти проблемі допоможуть спеціальні добавки (але обговоріть це з лікарем), а також правильні продукти: жирна риба, авокадо, оливкова олія і т.д.

Другою причиною підвищеної тяги до солодкого є поганий настрій, а їжа — відмінний спосіб його поліпшити. Багато людей в холодну пору року відчувають депресію або нудьгу, тому намагаються "заїсти" їх. Через солодощі в організмі підвищується рівень глюкози, тому людина відчуває прилив сил, але важливо знати, що цей ефект триває не довго. Плюс до всього, у вас прокинеться сильний голод, який може додати вам пару кілограмчиків. Якщо хочете цього уникнути, тоді вживайте солодощі обережно і в правильний час — до 15:00.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про що говорить сильна тяга до шоколаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини