logo_ukra

Coinspot 27.02.2021

BTC/USD

47733.81

ETH/USD

1502.25

LTC/USD

176.10

НБУ 27.02.2021

USD/UAH

28.10

EUR/UAH

34.05

RUB/UAH

0.40

comment

Рубрики

comment

МЕНЮ

Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому варто відмовитися від червоного м'яса: відповідь експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому варто відмовитися від червоного м'яса: відповідь експертів

Вчені в США проаналізували дані більше 43 тисяч людей, зібрані протягом 30 років

21 січня 2021, 21:14

Відмова від червоного м'яса на користь рослинних джерел білка корисна по тій простій причині, що мінімізує ризик розвитку захворювань серця. Таку заяву зробили американські експерти, результати їхньої роботи опубліковані в журналі BMJ.

Чому варто відмовитися від червоного м'яса: відповідь експертів

Чому варто відмовитися від червоного м'яса. Фото: unsplash

Вчені проаналізували дані більше 43 тисяч чоловік, зібрані протягом 30 років. Кожні чотири роки учасники заповнювали спеціальні форми, в яких були уточнюючі запитання.

Завдяки цьому науковому експерименту вдалося з'ясувати, що одна порція червоного м'яса підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 11 відсотків, а оброблене м'ясо — на 15 відсотків.

Імовірність серцево-судинних захворювань у людей старшого віку (65) знижувалася на 18 відсотків, якщо вони замінювали червоне м'ясо соєю, горіхами, крупами і бобовими. У молодих людей ризик серцево-судинних захворювань знижувався на 20 відсотків.

Також варто відзначити, що відмова від м'яса на користь риби ніяк не вплинула на ці показники. Швидше за все через те, що учасники експерименту часто вживали її в обробленому або смаженому вигляді.

Фахівці резюмують, що червоне м'ясо слід їсти обмеженими порціями хоча б з тієї причини, що воно підвищує рівень холестерину в крові. Це може стати причиною розвитку атеросклерозу і ішемічної хвороби серця.

Як повідомляло видання "Коментарі", чому небезпечно смажити червоне м'ясо. Учені з Австралії і Південної Кореї розповіли про те, чому небезпечно часто смажити червоне м'ясо. Скоринка, яка з'являється в процесі приготування, містить шкідливі білкові сполуки. Вони підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту і інших хвороб.


Читайте Коментарі в Google News

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments.ua
comments.ua
comments.ua

Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!