Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Відмова від червоного м'яса на користь рослинних джерел білка корисна по тій простій причині, що мінімізує ризик розвитку захворювань серця. Таку заяву зробили американські експерти, результати їхньої роботи опубліковані в журналі BMJ.
Чому варто відмовитися від червоного м'яса. Фото: unsplash
Вчені проаналізували дані більше 43 тисяч чоловік, зібрані протягом 30 років. Кожні чотири роки учасники заповнювали спеціальні форми, в яких були уточнюючі запитання.
Завдяки цьому науковому експерименту вдалося з'ясувати, що одна порція червоного м'яса підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 11 відсотків, а оброблене м'ясо — на 15 відсотків.
Імовірність серцево-судинних захворювань у людей старшого віку (65) знижувалася на 18 відсотків, якщо вони замінювали червоне м'ясо соєю, горіхами, крупами і бобовими. У молодих людей ризик серцево-судинних захворювань знижувався на 20 відсотків.
Також варто відзначити, що відмова від м'яса на користь риби ніяк не вплинула на ці показники. Швидше за все через те, що учасники експерименту часто вживали її в обробленому або смаженому вигляді.
Фахівці резюмують, що червоне м'ясо слід їсти обмеженими порціями хоча б з тієї причини, що воно підвищує рівень холестерину в крові. Це може стати причиною розвитку атеросклерозу і ішемічної хвороби серця.
Новини