Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому шкідливо пити каву кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому шкідливо пити каву кожен день

Звичка регулярно пити каву може погано відбитися на здоров'я

9 січня 2021, 12:18 comments2970
Поділіться публікацією:

Багато людей не можуть собі уявити свій ранок без випитої чашки кави. Хтось вважає за краще його днем, а хтось і зовсім перед сном. Пити каву входить в якусь звичку, від якої вже складно відмовитися. Однак якщо вживати його щодня, можна завдати своєму здоров'ю шкоду.

Чому шкідливо пити каву кожен день

Регулярне вживання кави шкодить здоров'ю - фото з відкритих джерел

Як і у будь-якого продукту у кави є свої плюси та свої недоліки. Занадто багато кофеїну в організмі дасть вам заряд енергії. Але коли це починає зникати, ви залишаєтеся з занепокоєнням, яке може навіть привести до панічних атак. Також, надмірне вживання кави може порушити режим сну, що може призвести до безсоння.

Крім того, кофеїн може призвести до зростання бактерій в роті, що може викликати карієс емалі. А це своєю чергою призведе до неприємного запаху з рота і появи плям на зубах. Дослідження також показують, що високе споживання кофеїну може привести до проблем з травленням, включаючи гастроезофагеальна рефлюксна хвороба.

Якщо ви помічаєте за собою занадто часті головні болі, причиною цього може стати кава, в разі її вживання. Доведено і те, що людина, яка не може обходитися без кави навіть протягом дня, може відчувати часті перепади настрою і дратуватися.

Наливаючи чергову чашку кави варто пам'ятати, що цей напій може привести до підвищення артеріального тиску. Високий кров'яний тиск або гіпертонія можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

У разі, якщо ви не готові відмовитися від кави, варто пам'ятати, що його, як і будь-який інший продукт, варто вживати в міру. В іншому випадку цей напій може нашкодити вашому здоров'ю.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що дієтологи назвали продукти, які необхідно вживати щодня, а також про напій, що здатний запобігти раку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини