Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
У свій звичайний раціон важливо вносити різноманітність, куштуючи щось нове. Наприклад, горіхи. У них міститься велика кількість поживних речовин, які позитивно впливають на здоров'я. Про користь їх вживання розповідає дієтолог Світлана Фус, передає видання РБК — Україна.
Користь горіхів. Фото: segodnya.ua
Кілька вагомих причин, щоб почати їсти горіхи:
Допомагають скинути зайву вагу. Попри те, що горіхи досить калорійні, вони дуже поживні. І правильне їх вживання врятує вас від нездорових перекусів або переїдання.
Містять корисні поживні речовини. Мигдаль, кеш'ю, фундук, волоські горіхи, арахіс — є джерелом магнію, калію, вітаміну Е і безлічі інших корисних мікроелементів.
Зміцнюють здоров'я серця. Щоденне вживання горіхів допомагає контролювати фактори ризику серцевих захворювань.
"Доказом користі є те, що люди, які вживають жменю горіхів на день, мають низькі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб, крім того - низький ризик передчасної смерті", — розповідає Фус.
Світлана уточнює, що найкраще купувати горіхи в шкаралупі. Так в них довше зберігаються корисні властивості. Дієтолог рекомендує з'їдати близько 20-ти грамів на день. Перевищення цієї норми може негативно вплинути на фігуру або викликати важкість у шлунку.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про П'ять фактів про молоко, які варто знати
Новини