Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому небезпечно готувати їжу в алюмінієвій фользі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому небезпечно готувати їжу в алюмінієвій фользі

Навколо використання алюмінієвої фольги виникає безліч суперечок

22 грудня 2020, 17:25
Поділіться публікацією:

Багато людей, особливо ті, хто стежить за своєю фігурою, вважають за краще запікати їжу, тому що вона більш корисна і менш калорійна. Але от чи варто використовувати для цього способу приготування алюмінієву фольгу, експерти не впевнені. Чим вона може нашкодити організму?

Чому небезпечно готувати їжу в алюмінієвій фользі

чому шкідливо запікати продукти в фользі / фото: Andrei Lavrinov / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

Фахівці відзначають, що, якщо зберігати продукти в алюмінієвій фользі в холодильнику, тоді ніякої небезпеки немає. У цьому випадку не відбувається лігування, тобто частинки алюмінію не потрапляють в їжу. А ось, коли мова йде про термічний вплив, тоді вже цей процес запускається і в вашу страву може потрапити 1-2 міліграми алюмінію. Якщо запікати їжу в фользі не часто, тоді ніякої шкоди здоров'ю не буде, але, якщо ви робите це кожен день, варто задуматися.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), норма алюмінію для людини становить 40 мг в день на 1 кг ваги. Він потрапляє в наш організм і через продукти (трави, спеції), і через алюмінієвий посуд.

Лікар-нутриціолог Ірина Яковлєва говорить, що цитрат алюмінію — найбільш часто утворювана сіль алюмінію при приготуванні їжі — пошкоджує клітинні мембрани, оболонки клітин.

Також дослідники з'ясували, що алюміній може стати причиною серйозних захворювань, в тому числі й раку. Так, що цей факт ігнорувати не варто, особливо, якщо у вас в організмі й без того високий рівень цього елемента. Краще використовувати фольгу для зберігання або транспортування страв, але не для їх приготування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор Пермана Део назвав найшкідливіший спосіб приготування м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини