Про те, чи потрібно залишати сіль в своєму раціоні чи краще повністю від неї відмовитися, до сих пір ведуться дискусії серед експертів. Тому що одні впевнені в тому, що здорову їжу не потрібно солити, інші ж припускають, що сіль потрібна нашому організму. Кваліфікований дієтолог Світлана Фус допоможе нам розібратися в цьому заплутаному питанні.
Чому не варто відмовлятися від солі. Фото: unsplash
Так, фахівець розповіла, що сіль необхідна для обмінних процесів, але в невеликій кількості.
"Вона регулює водно-сольовий баланс організму, необхідна для підтримки тонусу м'язів, в тому числі серцевого м'яза, для функціонування нервової системи. Вона входить до складу м'яких тканин організму, міжклітинної рідини, лімфи, а також кісток. Її можна виявити в шлунковому соку, поті і сльозі. Тому фраза "без солі життя неможливе" є незаперечним фактом. Як омега-3 жирні кислоти, і інші незамінні нутрієнти ми можемо отримати сіль тільки з їжею", — поділилася Світлана.
Але також вона акцентувала увагу на тому, що сіль потрібно вживати тільки в розумних кількостях, не перевищуючи дозволеної норми.
"Нераціональне споживання солі може значно вплинути на наше здоров'я. Норма солі в середньому 5 г в день для досолювання їжі. Всю решту солі ми отримуємо з продуктів харчування", — підсумувала дієтолог.
Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.