Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не можна використовувати фрукти для перекусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна використовувати фрукти для перекусів

Лікар Сергій обкладинки пояснив, до яких наслідків може привести постійний перекус фруктами

19 травня 2021, 10:35 comments1350
Поділіться публікацією:

Експерти кажуть, що в ідеалі три основних прийоми їжі протягом дня потрібно доповнювати двома-трьома перекусами. Але не слід вгамовувати голод з допомогою фруктів. Як це може зашкодити здоров'ю?

Чому не можна використовувати фрукти для перекусів

чому фрукти не підходять для перекусів (фото з відкритих джерел)

Лікар Сергій Обложко розповів, що між основними прийомами їжі люди часто перекушують фруктами, але це може спровокувати напади переїдання, які приведуть до зайвої ваги та інших проблем. Експерт зазначив, що не можна постійно влаштовувати перекушування, особливо на голодний шлунок. Річ у тому, що фрукти викликають коливання цукру в організмі, спочатку він різко підвищується, а через 30-40 хвилин знову падає, викликаючи посилене відчуття голоду. Так що не варто захоплюватися яблуками та іншими фруктами, коли у вас прокинувся апетит.

Лікар радить в таких випадках влаштувати собі повноцінний і збалансований перекус, який втамує відчуття голоду на 3-4 години й позбавить від думок про їжу. Але не потрібно перекушувати "на бігу або скаку", тому що ризик розвитку неконтрольованого переїдання тільки збільшитися і додадуться зайві кілограми.

Нагадаємо, що попри те, що фрукти — справжнє джерело вітамінів, цінних мікроелементів і антиоксидантів, які підтримують роботу всього організму, вони не завжди можуть приносити користь. Експерти назвали фрукти, які краще не вживати вранці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що печінка — унікальний, життєво важливий і незамінний орган людини, який виконує безліч функцій. Щоб печінка працювала добре, її потрібно "радувати" правильними продуктами, зокрема фруктами оранжевого і червоного кольору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини