Головна Новини Здоров'я дієта і харчування На замітку: від яких фруктів краще відмовитися вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

На замітку: від яких фруктів краще відмовитися вранці

Дієтологи перерахували смачні та корисні фрукти, від яких краще відмовитися в ранковий час

28 квітня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Попри те, що фрукти — справжнє джерело вітамінів, цінних мікроелементів і антиоксидантів, які підтримують роботу всього організму, вони не завжди можуть приносити користь. Експерти назвали фрукти, які краще не вживати вранці.

На замітку: від яких фруктів краще відмовитися вранці

Які фрукти не варто вживати вранці / фото: unsplash

Банани

Дієтологи радять відмовитися вранці від бананів, тому що в їх складі багато магнію і калію, які при вживанні натщесерце швидко засвоюються і можуть привести до збільшення навантаження на серцево-судинну систему.

Груші

Давня мудрість говорить: "вранці яблуко — серцю троянда, вранці груша — серцю отрута". Річ у тому, що груша містить дубильні речовини, які швидко всмоктуються в кров і можуть привести до утворення тромбів. Крім того, груба клітковина, яка міститься в груші, дратівливо впливає на слизову оболонку шлунка.

Виноград

Цей фрукт також не варто вживати на голодний шлунок, тому що він може викликати здуття через процеси бродіння. Крім цього, шкірка винограду довго перетравлюється. Краще з'їсти його, коли шлунок буде "заспокоєний" іншим сніданком.

Абрикоси та персики

Дієтологи радять відмовитися вранці також від абрикосів і персиків, особливо людям з гастритом і виразкою шлунка, тому що вони можуть викликати подразнення слизової оболонки, а це загрожує дискомфортом і болями.

Нагадаємо, що дієтолог Нурія Діанова розповіла, який фрукт необхідно додати в раціон, тому що він омолоджує шкіру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що печінка — унікальний, життєво важливий і незамінний орган людини, який виконує безліч функцій. Щоб печінка працювала добре, її потрібно "радувати" правильними продуктами, зокрема фруктами оранжевого і червоного кольору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини