Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не можна пропускати сніданок: три важливих причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна пропускати сніданок: три важливих причини

Експерти розповіли про важливість ранкового прийому їжі й назвали три причини, за якими не можна пропускати сніданок

16 липня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Сніданок не дарма називають найважливішим прийомом їжі, тому що він надає сил, бадьорості та енергії на весь день, а також запускає обмінні процеси в організмі. Але через нестачу часу, багато людей пропускають ранковий прийом їжі. Чому так робити не можна?

Чому не можна пропускати сніданок: три важливих причини

Чому не можна пропускати сніданок / Фото: pexels.com

Сніданок допоможе уникнути переїдання днем

Дослідники відзначили, що сніданок, який складається з великої кількості білкової їжі, допомагає запобігти переїданню. Якщо його пропустити, тоді відчуття голоду посилиться і в другій половині дня ви з'їсте набагато більше, ніж планували.

Сніданок сприяє нормалізації рівня цукру

Американські вчені в ході дослідження, проведеного у 2019 році, довели, що пропуск ранкового прийому їжі, сприяє підвищенню цукру в крові. А ось збалансований сніданок, навпаки, допомагає нормалізувати рівень глюкози, тим самим покращуючи самопочуття. Експерти особливо не рекомендують пропускати вранці прийом їжі тим, у кого порушений обмін речовин і є схильність до цукрового діабету.

Сніданок може впоратися зі стресами

Вчені також з'ясували, що відмова від сніданку підвищує в організмі рівень кортизолу (гормону стресу), а також негативно позначається на тиску протягом дня.

Нагадаємо, що багато людей на сніданок, як правило, їдять яєчню або вівсяну кашу. Але можна урізноманітнити ранковий раціон більш поживними та смачними стравами. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Ольга Декер розповіла, що можна приготувати вранці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сніданок — найважливіший прийом їжі, тому пропускати його вкрай не рекомендується. Пропонуємо вам швидкий і смачний варіант овочевого омлету, який готується в мікрохвильовці за лічені хвилини. Що потрібно для рецепта?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини