Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому на талії можуть з'являтися жирові відкладення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому на талії можуть з'являтися жирові відкладення

Лікар-нутриціолог Катерина Йенсен назвала головні причини, через які на талії можуть з'являтися жирові відкладення

16 серпня 2021, 21:35
Поділіться публікацією:

Зайва вага в області талії стає для багатьох справжньою проблемою, оскільки позбутися від нього завдання непросте. Але чому з'являються жирові відкладення? На це питання на своїй сторінці в Instagram відповіла лікар-нутриціолог Катерина Йенсен.

Чому на талії можуть з'являтися жирові відкладення

Зайва вага на талії / Фото: depositphotos.com

Спеціаліст зазначила, що зайва вага на талії називають кортизоловю, тому що причиною є непорядок з гормоном кортизолом. Тобто, причиною скупчення жиру є стрес і високий інсулін. Кортизол і інсулін є антагоністами: якщо зростає кортизол, то інсулін зростає як відповідна реакція.

За словами лікаря, інсулін і кортизол — хороші й потрібні нам гормони, але, якщо їх рівень занадто високий, ми починаємо відчувати різні нездужання.

Ще однією причиною появи зайвої ваги в області талії є неправильне харчування. А саме — харчування з надлишком простих вуглеводів. І це не тільки білий хліб і цукор, як думає багато хто. Прості вуглеводи — це також все каші, навіть цільнозернові. Гречка, вівсянка, кіноа, бурий рис — все це прості вуглеводи, з якими не варто переборщувати. Тобто допускати, щоб кількість вуглеводів становила більше, ніж 1/6 частини від вашого раціону.

А ще причина — кава. Цей напій викликає зростання гормонів стресу, що запускає дію описаного вище ланцюжка.

Чому на талії можуть з'являтися жирові відкладення - фото 2

Нагадаємо, якщо вірити статистиці, то кожна четверта жінка і кожен сьомий чоловік стикаються з проблемою зайвої ваги. Ендокринолог Алена Ітінсон поділилася, як не стати жертвою ожиріння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що схуднути в ногах і позбутися целюліту можливо, але для цього буде потрібно багато сил, терпіння і наполегливості. Якщо хочете привести цю частину тіла в порядок, тоді зосередьте увагу на двох важливих аспектах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини