Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому манну кашу не можна їсти щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому манну кашу не можна їсти щодня

Дієтолог Ольга Наместникова розповіла про корисні властивості манної каші, але попередила, що її не можна вживати щодня

10 листопада 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Навколо манної каші ходить безліч суперечок. Цей продукт має як корисні, так і негативні властивості. Дієтолог Ольга Наместникова розповіла, у чому особливість манки для здоров'я та як часто її можна вживати.

Чому манну кашу не можна їсти щодня

Манна каша (фото з відкритих джерел)

Манна крупа – продукт перероблювання пшениці. Це частки пшеничного зерна, які пройшли обробку грубим помелом. У її складі є вітаміни В, РР, а також калій та залізо. Через те, що клітковини в ній небагато, така каша ідеально підходить для післяопераційної дієти або раціону людей, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Манка обволікає слизові оболонки шлунка і кишківника, не викликає спазмів і легко засвоюється. Її рекомендують вживати при деяких видах ниркової недостатності – зварена на воді, вона не дає організму  засвоювати тваринні білки, зате дає йому заряд енергії через швидкі вуглеводи, які містяться в ній.

Але при цьому манна каша містить багато клейковини та крохмалю, а значить протипоказана людям, у яких непереносимість глютена. У таких випадках, вона може викликати спазми, болючі відчуття в області живота та нетравлення.

А ще, за словами фахівця, у складі манки є фітин, який викликає порушення обміну кальцію в організмі людини, тому постійне вживання манної каші може спричинити підвищену ламкість кісток, крихкість зубної емалі та ламкість волосся та нігтів.

Також вона протипоказана діабетикам та схильним до ожиріння людям, бо в ній багато вуглеводів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку кашу найкорисніше вживати в осінньо-зимовий період, щоб зміцнити імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини