Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Обліпиха є популярним народним засобом від багатьох захворювань, тому що її плоди багаті на різні вітаміни і цінні речовини. Цей продукт має цілу низку корисних властивостей. Лікар-дієтолог Юлія Пигарева розповіла, чому обліпиху варто вживати щодня, передає видання Medikforum.
pixabay.com
Відомо, що ця ягода містить в собі вітаміни А, С, Д, К, а також залізо, марганець, бор, кальцій, калій і амінокислоти. Але найбільше в ній вітаміну Е, який покращує кровообіг, бере участь в регенерації тканин, нормалізує роботу гормональної системи та інше. Також обліпиха багата на антиоксидантні речовини, які борються в організмі з вільними радикалами, запобігаючи розвитку багатьох небезпечних захворювань.
Фахівець радить вживати обліпиху кожен день і найкраще у вигляді масла. Досить лише кілька ложок і імунітет буде під надійним захистом, що особливо важливо на сьогоднішній день.
Також можна вживати свіжі плоди ягід (до 50 г щодня), але варто враховувати, що вони кислуваті на смак, тому людям, які страждають хворобами підшлункової залози і печінки, зловживати плодами не варто.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на організм впливає вживання малини.
Новини