Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як на організм впливає вживання малини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як на організм впливає вживання малини

Ягоди малини багаті на антиоксидантні речовини

3 липня 2020, 03:25 comments2512
Поділіться публікацією:

Літо — сезон смачних і корисний ягід. І особливу увагу варто приділити малині, яка володіє цілим рядом корисних властивостей для організму. Видання Foodandmood розповіло, як вона впливає на наше здоров'я.

Як на організм впливає вживання малини

unsplash.com

Уповільнює процес старіння

Ця смачна ягода містить в собі багато цінних речовин, в тому числі і антиоксидантів, які запобігають пошкодженню клітин, тим самим сповільнюючи процеси старіння. Крім цього, антиоксидантні речовини захищають організм від розвитку небезпечних захворювань.

Очищає кишечник

Малина багата на пектин і клітковину, які покращують роботу травної системи і допомагає вивести з організму токсини, шлаки та інші шкідливі речовини. Так, що ці ягоди особлио корисні людям, які страждають проблемами з шлунково-кишковим трактом.

Допомагає судинам

Для жінок користь малини полягає в наявності фолієвої кислоти, яка готує організм і допомагає під час вагітності. Також продукти, багаті фолієвою кислотою, попереджають недокрів'я і лейкемію, зміцнюють клітини судин.

Покращує настрій

Вчені кажуть, що малина допомагає подолати депресивний стан. Так що, якщо вас несподівано "накрив" смуток,  з'їжте ці ягідки, адже в їх складі є мідь, яка є обов'язковим компонентом антидепресантів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких захворювань допомагає чай з листя малини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини