Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому кавою не можна зловживати:результати масштабного дослідження австралійських вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому кавою не можна зловживати:результати масштабного дослідження австралійських вчених

Понад сімнадцять тисяч людей різного віку взяли участь у найбільшому в історії Південної Австралії, дослідженні кави

6 квітня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Результати якого показали, що надмірне споживання кави людиною збільшує ризики розвитку інсультів та може порушити  роботу функцій головного мозку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Nutritional Neuroscience.

Чому кавою не можна зловживати:результати масштабного дослідження австралійських вчених

Як кава впливає на здоров’я людини

"Ми врахували різні фактори та виявили, що вживання великих кількостей кави пов'язане зі зменшенням об'єму головного мозку. Шість чашок на день і більше може збільшити ваш ризик розвитку інсульту та деменції", — написала співавторка дослідження Кітті Фем.

Як додає експертка, у дослідження було включено 17700 людей віком 37 – 73 років. І у підсумку, те що вдалося побачити – відверто шокувало дослідників.

"Дослідження показало, що ризик деменції на 53% вищий у людей, які випивають не менше 6 чашок кави на день. Ризик інсульту за такого рівня споживання кави збільшувався на 17%", — додала вчена.

Її думку продовжує і професорка, провідний автор дослідження Еліна Хіппенен:

"Ця інформація може принести негативні емоції багатьом любителям цього напою. Людям необхідно пам'ятати про баланс між кількістю випитої кави та її можливий вплив на здоров'я", — зазначила Хіппенен.

Однак, назвати точні механізми впливу кави на головний мозок — важко. Аби любителям цього напою хоч якось подбати про власну безпеку, разом з кавою, слід пити та воду, додають вчені.  Це дозволить уникнути зневоднення та знизити рівень ймовірної небезпеки.

 Підсумовуючи, дослідники зазначають — дві чашки випитого напою щодня – не критичною дозою.

Читайте також на сайті "Коментарі", — вчені з'ясували, яка кава найнебезпечніша для здоров'я людини. Учасники експерименту пили каву, яка була приготована різними способами й зрештою дослідники встановили зв'язок між способом заварювання кави, серцевими нападами та тривалістю життя.
Нагадаємо, "Коментарі" писали, чи є протизапальний препарат "Німесил" життєво-необхідним при будь-яких захворюваннях та чим його можна замінити — розповідають лікарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини