Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому для здоров'я корисніше їсти холодну картоплю
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому для здоров'я корисніше їсти холодну картоплю

Експерти розповіли, чим корисна картопля і чому продукт краще вживати в холодному вигляді

31 серпня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Люди, які прагнуть схуднути, часто відмовляються від картоплі, але експерти вказали на корисні властивості цього овочу і розповіли, як його вживати, щоб не набрати зайві кілограми.

Чому для здоров'я корисніше їсти холодну картоплю

Чому картоплю краще їсти холодною (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначили, що картопля багата на вітаміни групи B, а також антиоксидантні речовини й мікроелементи, зокрема фосфор, магній, пантотенову кислоту і т.д. Завдяки такому складу овоч покращує обмін речовин, очищає організм і захищає його від різних захворювань.

Ще однією перевагою картоплі є високий вміст калію, адже дефіцит цієї речовини здатний викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Експерти кажуть, що вживати продукт найкраще в холодному вигляді, оскільки в бульбах картоплі міститься "стійкий" крохмаль, остаточно який отримує свою "стійкість" після повного охолодження. Коротко кажучи, в процесі термічної обробки (варіння або запікання) крохмаль, який міститься в картоплі, змінює свою структуру. Після повного охолодження крохмаль стає "стійким", тобто отримує можливість дійти до товстого кишківника, не бувши повністю розчиненим шлунковим соком.

"Стійкий" крохмаль виконує функцію пребіотика, тобто живить корисні бактерії, які населяють мікробів кишківника. У результаті ми отримуємо контроль цукру в крові, чисту шкіру, контроль голоду і різке зменшення ризику переїдання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, що не можна зловживати вареною картоплею, тому що в одній бульбі міститься ціла столова ложка цукру, а якщо з'їсти чотири картоплини, то людина закриє свою добову норму цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини