Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Картопля — один з найпопулярніших продуктів на нашому столі, тому що доступний, бюджетний і смачний. Але для того, щоб овоч приносив максимальну користь здоров'ю, його потрібно правильно готувати. Лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, чим небезпечне вживання вареної картоплі.
Варена картопля | Фото: https://img4.goodfon.ru/
Спеціаліст зазначила, що в складі овочу є прості вуглеводи. В одній вареній картоплі міститься ціла столова ложка цукру, а якщо з'їсти чотири бульби, то ви закриєте всю добову норму цукру для дорослої людини. А регулярне перевищення цієї норми призведе до серйозних наслідків для здоров'я.
Після того як людина з'їдає чотири великих картоплини в день, їй не можна вживати чай або каву з цукром, хліб та інші цукровмісні продукти. Таким чином, популярний гарнір приносить організму більше шкоди, ніж користі.
Кардіолог каже, що картоплю бажано їсти в першій половині дня, але не кожен день, адже раціон повинен бути максимально корисним і різноманітним.
Нагадаємо, що картопляне пюре — один з найпопулярніших гарнірів на обідньому столі. Але, щоб страва вийшла дійсно смачною, не слід здійснювати таких помилок в приготуванні.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що раз в тиждень нашому організму потрібно давати "вихідний" і влаштовувати розвантажувальний день. А продуктом, який підходить для цього процесу, визнали картопля, тільки потрібно відмовитися від м'яса, солодощів та інших калорійних продуктів. Картопля є відмінним джерелом вітаміну В6, який грає важливу роль в енергетичному обміні, розщеплюючи вуглеводи й білки на глюкозу та амінокислоти.
Новини