Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому будь-яке застілля треба закінчувати чаюванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому будь-яке застілля треба закінчувати чаюванням

Чай допомагає швидше очистити організм від токсинів

20 січня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Не відмовляйтеся від чаю після ситного застілля і вживання алкогольних напоїв, тому що він здатний полегшити стан і очистити організм від токсинів-метаболітів.

Чому будь-яке застілля треба закінчувати чаюванням

чому після застілля потрібно випити чай / фото: pixabay

Кандидат медичних наук Юлія Чехоніна розповіла, що в складі свіжозавареного зеленого чаю багато вітамінів, мінеральних речовин і антиоксидантів, які ефективно нейтралізують в організмі токсини, а сечогінний ефект чаю сприятиме їх виведенню. Більш того, поліфеноли, які містяться в смачному напої, покращують кровообіг, сприятливо впливаючи на еластичність судин.

Експерт зазначила, що в зеленому і чорному чаї однакова кількість поліфенолів, але в процесі ферментації в чорному чаї вони утворюються в більш складні з'єднання — теафлавіни, а в зеленому залишаються антиоксиданти більш простого класу — катехіни, через це він не втрачає свої корисні властивості.

Лікар зазначила, що свіжозаварений чай потрібно пити відразу, щоб він не охолов. Тому що, якщо він постоїть кілька годин при кімнатній температурі, то втратить більшу частину своїх вітамінів. Більш того, в ньому можуть початися розмножуватися цвілеві грибки, та й смак чаю втрачається внаслідок процесу окислення.

Нагадаємо, доктор Альберт Беккер пояснив, чому не можна додавати мед в чай. Як виявилося, ці два продукти окремо дуже корисні, але змішувати їх не варто, тому що при високій температурі мед втрачає свої корисні властивості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що швейцарські вчені розповіли, який чай може зашкодити здоров'ю зубів, тому що містить багато лимонної кислоти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини