Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чого не вистачає організму, коли «тягне» на кислу їжу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого не вистачає організму, коли «тягне» на кислу їжу

Експерти розповіли, чого не вистачає організму, коли виникає бажання з'їсти кислий продукт

7 квітня 2021, 17:45 comments6754
Поділіться публікацією:

Багато людей час від часу ловлять себе на бажанні з'їсти або випити щось кисленьке. Але чому так відбувається? Про що нам сигналізує організм?

Чого не вистачає організму, коли «тягне» на кислу їжу

Чому хочеться кислого / фото: GETTY IMAGES

Фахівці зазначають, що якщо виникає бажанні з'їсти щось кисле, потрібно насамперед переглянути свій раціон. "Тяга" до таких продуктів може вказувати на певні проблеми:

Авітаміноз

У багатьох людей навесні або восени погіршується самопочуття, вони відчувають занепад сил і настрою. Під цього може бути в авітамінозі, коли організму гостро необхідні певні мікроелементи та вітаміни. Про цю проблему він може сигналізувати раптовою "тягою" до кисленького.

Також бажання з'їсти, наприклад, лимон може бути викликано дієтою, коли людина вживає однотипну їжу і практично відмовляється від смакових добавок: солі, перцю, спецій.

ГРВІ або ГРЗ

Інфекційні захворювання вимагають великої кількості аскорбінової кислоти, необхідної для вироблення інтерферону (він забезпечує противірусний імунітет). Якщо в організмі не вистачає вітаміну С для боротьби з недугою, він подає сигнал у вигляді бажання підкріпитися чимось кислим.

Вагітність

У багатьох жінок в період вагітності починають змінюватися смакові уподобання. Бувають випадки, коли різко хочеться з'їсти якийсь кислий продукт. Це абсолютно нормально і з часом минеться.

Експерти зазначають, що, якщо хочеться кислих ягід і фруктів (журавлини, лимона, смородини), тоді організм посилає сигнал, що відчуває дефіцит вітаміну С, який необхідний йому для зміцнення імунітету і підтримання серцево-судинної та травної систем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чого не вистачає організму, якщо хочеться чипсів, шоколаду та картоплі фрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини