Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В Україні та й деяких країнах Європи може виникнути дефіцит солі. Це пов'язано із зупинкою найбільшого підприємства "Артемсіль" у Донецькій області. Зараз на полицях магазинів цей продукт є, але ціна на нього зросла у кілька разів. Експерти розповіли, чим можна замінити сіль під час приготування страв, щоб вони залишалися смачними.
Чим замінити кухонну сіль (фото з відкритих джерел)
Сік лимона
У його складі є велика кількість вітаміну С, який позитивно діє на організм. Насправді, лимонний сік підійде для салатів та м'ясних страв, і зробить їх не лише смачними, а й корисними.
Соєвий соус
Замінити сіль можна соєвим соусом, до якого входить сіль, спеції, а також мінеральні речовини. Але вибирайте соус без консервантів та не переборщуйте з ним у процесі приготування страв. Добова доза – 2 ст. л. Він чудово підкреслить смак перших страв, а також салатів та м'яса.
Морські водорості
У їх складі міститься морська сіль, яка надає водоростям солонуватий смак. А ще вона багата на йод та вітаміни.
Часник
Якщо ви не знали, то цей овоч знижує потребу організму в солі та насичує його вітамінами та корисними речовинами. Часник має цілу низку корисних властивостей, зокрема зміцнює імунну систему. У процесі приготування можна використовувати часник у порошку або сухі спеції.
Оцет
Звичайним оцтом можна замінити сіль у салатах, а рисовим – у стравах китайської кухні. Щоб додати аромату та пом'якшити смак, змішайте його з травами.
Мариновані продукти
Можна також використовувати мариновані продукти, наприклад огірки, помідори, гриби. Сам маринад можна додати в суп або якийсь гарнір.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шкідливіше для здоров'я — сіль або цукор.
Новини