Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим замінити цукор в раціоні: найцікавіші варіанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити цукор в раціоні: найцікавіші варіанти

Зловживати цукром не варто

27 лютого 2021, 06:50
Поділіться публікацією:

Якщо хочете уникнути проблем зі здоров'ям, тоді обмежте у своєму раціоні цукор, тому що його зловживання призводить до ожиріння та інших захворювань. Фітнес-тренер Марина Боржемська на своїй сторінці в Instagram розповіла, чим можна замінити цей продукт.

Чим замінити цукор в раціоні: найцікавіші варіанти

чим можна замінити цукор (фото з відкритих джерел)

Кокосовий цукор

Останнім часом кокосовий цукор набуває все більшої популярності. У його складі є калій, магній, вітаміни групи В і інші цінні мікроелементи. Він має низький глікемічний індекс і легкий карамельний аромат. Кокосовий цукор прекрасно доповнить випічку або ранкову каву.

Кленовий сироп

Цей натуральний продукт містить безліч мінералів, зокрема марганець, залізо, фосфор, натрій. У кленовому сиропі низький вміст фруктози, його можна вживати навіть діабетикам. Він відмінно підійде для випічки, смузі та десертів.

Сироп агави

Попри те, що цей сироп не дуже поширений в Україні, він має насичений смак і багатий вітамінний склад. За словами Боржемської, сироп агави не дозволяє інсуліну різко підвищуватися в крові.

Сироп топінамбура

Він проводиться з коріння земляної груші й на смак нагадує мед. У нього також найнижчий глікемічний індекс. Сік топінамбура можна використовувати у випічці.

Стевія

Цей продукт цінний тим, що в десятки, а то і сотні разів солодше цукру, але при цьому не підвищує його рівень в крові. У стевії багато корисних якостей, тому її застосовують для лікування різних хвороб.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи радять скоротити споживання цукру до мінімуму. Але зробити це не просто, тому що цей продукт викликає звикання. Але, якщо ви зважилися на такий крок, тоді почніть з 8 перших кроків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Наталья

27 лютого 2021, 11:35

Мы с мужем уже почти 6 месяцев употребляем стевию вместо сахара , несмотря на то что стоимость 300 грамм более 100 грн. Если честно, то вес стоит на месте. Просто сахар упал почти до нормы, а в нашем возрасте, когда тебе глубоко за 65, это лучший вариант.


Новини