Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим ризикують люди, які повністю відмовилися від м'яса
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим ризикують люди, які повністю відмовилися від м'яса

Лікар-дієтолог Анна Белоусова розповіла, чим ризикую люди, які повністю виключили зі свого раціону м'ясо

17 травня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Багато людей з різних причин все частіше переходять на вегетаріанство. Однак, медики вважають, що повна відмова від м'яса може негативно вплинути на здоров'я, точніше організм зіткнеться з дефіцитом колагену.

Чим ризикують люди, які повністю відмовилися від м'яса

у чому небезпека повної відмови від м'яса (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Анна Белоусова зазначила, що виключення м'яса з раціону може прискорити старіння шкіри, тому що організм буде відчувати брак колагену — одну з різновидів білкових сполук, яка використовується для будівництва сполучних тканин в тілі людини. Річ у тому, що колаген є свого роду "косметичним білком", який надає шкірі на обличчі здоровий і підтягнутий вигляд. Колаген включає амінокислоти: гліцин, гидроксипролин, пролін — вони сприяють виробленню нового білка. Саме тому фахівці з усього світу не рекомендують повністю відмовлятися від м'яса в раціоні.

Дієтолог зазначила, що високий рівень колагену міститься в баранині і яловичині, трохи менше його у свинині та курці. А ось в рибних продуктах його зовсім мало, тому вони не стануть гідною альтернативою м'ясу в цьому плані.

Нагадаємо, якщо ви купили занадто жорстке і старе м'ясо, не поспішайте засмучуватися, ситуацію можна врятувати за допомогою певних добавок. Експерти розповіли про продукти-помічники, які здатні розм'якшити м'ясо і зробити його більш соковитим. Що це за продукти, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що червоне м'ясо слід їсти обмеженими порціями хоча б з тієї причини, що воно підвищує рівень холестерину в крові. Це може стати причиною розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини