Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим небезпечні фруктові соки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим небезпечні фруктові соки

Фруктові соки можуть привести до передчасної смерті

24 грудня 2020, 10:55
Поділіться публікацією:

Фруктові соки всі звикли вважати корисними та відмінними замінниками шкідливих солодкої газованої води. Однак було доведено, що соки можуть також бути небезпечними для людини. Про це повідомляє Еurekalert.

Чим небезпечні фруктові соки

ФОТО: З відкритих джерел

Американською кардіологічною асоціацією  було проведено дослідження, в ході якого з'ясувалося, що люди, які вживають фруктові соки можуть мати найбільший ризик смерті від серцевих захворювань. Ці напої несуть небезпеку для життя людини через вміст в них цукру. Кілька досліджень показали зв'язок між додаванням цукру та ожирінням і різними хронічними захворюваннями.

Учасники дослідження, які випивали в день приблизно 700 мл фруктового соку, мали у два рази більший ризик смерті від ішемічної хвороби серця в порівнянні з тим, хто випивав 30 мл. Крім того, у першої групи був підвищений ризик смерті з різних причин, включаючи інші серцево-судинні захворювання.

У цьому дослідженні використовувалися дані іншого, яке проводилося протягом цілих 6 років. У ньому брали участь 30 183 чорношкірих і білих дорослих старше 45 років. Дослідники оцінили споживання солодких страв та напоїв за допомогою опитувальника по частоті приймання їжі.

До цукровмісних напоїв ставилися попередньо підсолоджені, наприклад газовані та морси. До десертів — цукерки та продукти для сніданку з додаванням цукру, а також продукти, в які були додані калорійні підсолоджувачі, наприклад, сиропи. За підсумком у деяких учасників був діагностований цукровий діабет 2 типу, різні серцеві захворювання, а також інсульт.

Відзначається, що цукру, що міститься в соку, приблизно стільки ж, скільки та в газованій воді. При попаданні в організм він дуже швидко засвоюється, що в підсумку призводить до ожиріння, хвороби судин і цукрового діабету. Набагато корисніше вжити в їжу сам фрукт, не роблячи з нього сік, оскільки в такому випадку цукор буде засвоюватися повільніше, а корисні компоненти збережуться краще.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені назвали найнебезпечніші солодощі для людини, а також про те, які продукти потрібно додати в раціон, щоб вистачало вітамінів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини