Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим корисний мед: названо три несподіваних властивості
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисний мед: названо три несподіваних властивості

Експерти розповіли про користь меду і назвали три несподіваних властивості цього солодкого продукту

27 липня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Про лікувальні властивості меду відомо давно, адже він вважається природним антибіотиком. Але, крім того, що продукт ефективно позбавляє від застуди, він ще і володіє іншими корисними функціями. Експерти перерахували три найнесподіваніших.

Чим корисний мед: названо три несподіваних властивості

Названо несподівані властивості меду / Фото: iStock

Зберігає ясність розуму

Дослідники довели, що 3 чайних ложки туалангового меду щодня здатні поліпшити пам'ять у жінок в період постменопаузи. Експеримент тривав 16 тижнів і показав такий же результат, як і гормональна терапія естрогенами та прогестином.

Загоює порізи й подряпини

Мед також може стати в нагоді в аптечці як загоююча мазь. Продукт допомагає при подряпинах, тріщинах, пролежнях. Дослідники з'ясували, що завдяки своїм антибактеріальним властивостям мед дезінфікує рану, зменшує запалення і сприяє швидкій регенерації тканин.

Допомагає при опіках

А ще мед добре допомагає при опіках. Його потрібно просто нанести на обпечену ділянку, щоб він заспокоїв шкіру, знизив больові відчуття і дискомфорт і сприяв якнайшвидшому загоєнню. Таку здатність меду вчені виявили під час дослідження у 2013 році.

Відзначимо, що в складі меду міститься магній, залізо, фосфор, цинк, марганець, а також вітаміни Е, В, С, К та інші корисні мікроелементи.

Нагадаємо, апитерапевт Валентина Касьяненко розповіла, чому мед, вироблений в травні, може негативно вплинути на стан здоров'я. Як виявилося, в складі продукту можуть бути хімікати, якими лікують хворих комах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня вживати воду з додаванням меду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини